טיפול קוגניטיבי מבוסס מיינדפולנס בגישת MBCT בחיפה

בהנחיית ד"ר אסף פדרמן.
ימי שני בשעה 9:30 החל מתאריך 28.5.18
בית הכט, שדרות הנשיא 140, חיפה מרכז הכרמל.

מכון מודע למיינדפולנס מדע וחברה, בבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, המרכז הבינתחומי הרצליה שמח להזמין אתכם ל

קורס בן 9 מפגשים הפתוח לקהל הרחב בשילוב תכנים מתחום חקר המוח והפסיכולוגיה

הנכם מוזמנים לסדנה והשתלמות בת תשעה מפגשים בה נלמד לפתח ולטפח קשיבות (mindfulness) בחיי היומיום ובמדיטציה. בקורס נכיר ונתרגל יחד טכניקות מיקוד והתבוננות שמסייעים בהרגעת הגוף, השקטת התודעה, חיזוק היציבות הנפשית ושיפור ההתמודדות עם חרדה ודכאון. הסדנה בנויה על פי מודל MBCT שפותח ונחקר מדעית ברחבי העולם ונמצא כעוזר להתמודדות עם מתח, חרדה, כאב כרוני ומניעה של דכאון מג'ורי.

הקורס יועבר באופן חד פעמי על ידי מנהל תוכניות ההכשרה במכון מודע, ד"ר אסף פדרמן. את הקורס ילווה צילום וידאו של מנחה הקורס בלבד. המשתתפים יתבקשו לאשר בכתב את הסכמתם, למרות שהם עצמם לא יצולמו.

פרטיי הקורס

מה כולל הקורס?

• 26 שעות לימוד: 8 מפגשים בני שעתיים וחצי ללימוד המיינדפולנס ומפגש חד-פעמי הנמשך שש שעות, המאפשר תרגול רצוף של כל הנלמד במהלך הקורס.
  • יינתנו תרגילים לבית, והקלטות שמע עם הנחיות.
  • כל משתתף יקבל את הספר "מיינדפולנס, שינוי נפשי באמצעות אימון מוחי" מאת ד"ר אסף פדרמן.
  • יש להקדיש בכל יום 45-30 דקות לתרגול ביתי.
  • קבוצה של 20-15 משתתפים.

למי מיועד הקורס?

הקורס פתוח לציבור הרחב, ומיועד במיוחד למי שסובל מחרדה, דאגות, או חווה בעבר אפיזודות של דיכאון. קבלה לקורס מותנית בראיון אישי טלפוני ומילוי טופס פרטים אישיים. הטפסים והראיונות יישמרו באופן סודי ומטרתם לוודא התאמה של המשתתפים לתכני הלימוד.

הקורס אינו מתאים למי שמתמודד כעת עם משבר, דכאון חריף או ארוע חיים אקוטי.

מנחי הקורס

המנחים והמנחות הוכשרו על ידי מכון מודע ואוניברסיטת בנגור בבריטניה, והם בעלי תארים מתקדמים בתחומים רלוונטיים, הכשרה וניסיון בהוראת מיינדפולנס, ומביאים איתם ניסיון חיים וניסיון מקצועי רב.

מנחה הקורס הזה הוא ד"ר אסף פדרמן, מנהל תוכניות ההכשרה במכון מודע, בעל תואר דוקטור בפסיכולוגיה מאוניברסיטת ווריק, אנגליה. מרצה בחוג לטיפול באמצעות אומנויות באוניברסיטת חיפה, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, ומחבר הספר "מיינדפולנס" שיצא לאור בהוצאת פרדס 2018.

מיקום

בית הכט, שדרות הנשיא 140, חיפה מרכז הכרמל.

ימים ושעות

1. 28.5 יום ב' 9:30-12:00
2. 4.6 יום ב' 9:30-12:00
3. 11.6 יום ב' 9:30-12:00
4. 18.6 יום ב' 9:30-12:00
5. 25.6 יום ב' 9:30-12:00
6. 29.6 יום ו'  9:30-15:30 מפגש ארוך
7. 2.7 יום ב' 9:30-12:00
8. 9.7 יום ב' 9:30-12:00
9. 16.7 יום ב' 9:30-12:00

תהליך הרשמה

1. יש למלא טופס הרשמה אלקטרוני ופרטים אישיים בקישור הבא: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJUXE3-TGkSRD02CQp5fM7I-stJb1qyZWOEQMjHvo6AvewqQ/viewform
  2. אסף, מנחה הקורס, יצור עמך קשר כשבוע לאחר מילוי השאלון לצורך ראיון טלפוני אישי.
  3. לאחר הראיון אסף ישלח לך לינק לאתר התשלומים המאובטח של המרכז הבינתחומי הרצליה. התשלום בלבד מבטיח את מקומך בקורס.

עלות הרשמה: 2000 ₪

*פתיחת הקורס מותנית במספר מינימלי של משתתפים. במידה והקורס מתבטל מסיבה זו, התשלום יוחזר במלואו.

*מדיניות ביטולים: עד שבועיים ממועד פתיחת הקורס ניתן לבטל ולקבל החזר כספי מלא. בטווח שבין שבועיים לשבוע ממועד פתיחת הקורס ניתן לבטל בעלות של 800 ש"ח והחל משבוע לפני מועד פתיחת הקורס ואילך אין אפשרות לקבלת החזר כספי.

*ישנם מספר מקומות בהנחה השמורים עבור מי שידם אינה משגת. לפרטים נוספים ועזרה בהרשמה הנכם מוזמנים לפנות לעיינה גיבורי  במייל mudacenter@idc.ac.il או בטלפון 09-9602885.